CustomerBlast

Van ReteWiki
Ga naar: navigatie, zoek
Rci.gif

Customerblast is de naam van een virus. De volledige naam luidt: FDoS-CustomerBlast. Naar verluidt is de oorsprong van dit virus onbekend, maar insiders weten dat het in november 2003 het levenslicht zag tijdens de Masterblast oorlog, waarin het werd ingezet door Nederlandse webloggers en weblog-lezers tegen de website van Steve Sorenson, een Amerikaanse spammer. Het FDoS-CustomerBlast virus mag worden beschouwd als een voorloper van de Braatolizer. Ook wel onder de noemer Retecool Consumer Informatie (Inkel voorbeeld).

Aanvallen op customerblast.com

Om zijn website, customerblast.com, te beschermen tegen de DDoS aanvallen uit Nederland blokkeerde Sorenson Nederlandse IP-adressen, waarna de aanval (na een post op sensibleerection.com) vanuit de USA en Nieuw Zeeland werd voortgezet. Customerblast.com heeft deze aanval niet overleefd; de website is sindsdien uit de lucht.

De Masterblast oorlog werd door retecool.com, volkomenkut.com en het voormalige bastard-inc.com geïnitieerd en mag beschouwd worden als één van de weinige momenten dat Nederlandse webloggers eendrachtig samenwerkten. Carlos van sargasso.nl schreef bijvoorbeeld: "In tijden van oorlog sluiten zich de rijen en ik roep dus iedereen op om een paar venstertjes open te zetten: rci.html of contactblast.html". Hiermee trok hij veel webloglezers over de streep, die van origine niet geneigd zijn aan oproepen op Retecool gehoor te geven.

Loose Wire

Na de spamwar is er nog een column verschenen in de Wall Street Journal online

Zie ook

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen