Braatolizer

Van ReteWiki
Ga naar: navigatie, zoek
Braatolizer.jpg
De enige echte officiële Braatolizer is bedacht door ome Blues en was lange tijd een zeer populaire tool voor bezoekers van Retecool om hun favoriete spammers wat extra aandacht te geven.

Consumententest

De Braatolizer is een flink opgepepte versie van een scriptje van Hank dat al eerder de ronde deed op Retecool onder de naam consumententest. De tool werd in zeer korte tijd zeer populair en kreeg verschillende meldingen op websites als Webwereld, in Het Parool en de Volkskrant en zelfs het zuigende programma Editie NL van Rtl4 besloot aandacht te besteden aan het fenomeen.

De Braatolizer was oorspronkelijk bedoeld om databases van spammers te vervuilen met nep-klanten, die er niet uit te filteren zijn, omdat de Braatolizer zichzelf niet herhaalt. De Braatolizer vult bestelformulieren in duizelingwekkend tempo in. Voor iedere entry verzint ie een nieuwe set NAW gegevens, uitgebreid met een greep uit de schier-oneindige lijst scheldwoorden. Maar de victory is natuurlijk als de server van de spammer rokend ten onder gaat.

We kunnen veilig stellen dat de Braatolizer een bijdrage heeft geleverd aan het aanpakken en ontmaskeren van Nederlandse spammers. De keerzijde van deze medaille is wel dat overig verkeer op internet wel last heeft gehad van de zwaardere braatolizer acties. En Bild ook.

Bekende slachtoffers

Naast de grap omtrent de WK-polls van Bild en Expressen zijn er flink wat andere spammerts aangepakt door een fijne Braatolizer:

Ook USA spammertjes genieten mee van de Braatolizer USA varianten

Woord van het jaar 2004

Wat zegt u? U wist niet dat Braatolizer hét woord van 2004 was? Tja, dat is ook nooit officieel naar buiten gebracht, omdat de hufters van woordvanhetjaar.nl twee weken voor de jaarwisseling offline gingen, en twee weken in januari weer online. Dat de Braatolizer heel erg dik bovenaan stond werd meteen maar even vergeten. Zie ook.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen