DDoS

Van ReteWiki
Ga naar: navigatie, zoek

Een "denial of service" attack of preciezer een "distributed denial of service" (DDoS) is een aanval op een computer of netwerk die ervoor zorgt dat de gebruikers geen toegang meer hebben tot die service. Gewoonlijk gebeurt dit door vele honderden of duizenden computers in te zetten om nutteloze pakketjes data te versturen naar de betreffende server(s) waardoor alle bandbreedte wordt gebruikt en andere data geen weg meer kan vinden van of naar het systeem.

Aanvallen

Logs als Retecool en Edet worden regelmatig slachtoffer van een Distributed Denial of Service attack, of DDoS aanval. Hoewel niet als een 'echte' hack gezien is het toch vrij effectief. De roze buren noemen de uitvoerders steevast "DDoS kabouters".

Retecool under attack

Retecool werd slachtoffer van zo'n aanval in 2004, toen -edit- werd aangevallen. Inmiddels (zomer 2005) lijkt DDoSen aan een revival begonnen, en op 12 februari 2006, om 10:27 werd ook de retecool server getroffen door een DDos, alleen het hoe en waarom is nog niet bekend.

Na de FFV over Mohammed in 2006 werd het al wat onrustig op Retecool; veel bezoekers en veel bijdragen. Een DDoS van een ontevreden peleton internetters in het buitenland liet daarna ook niet lang op zich wachten.

Zie ook

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen