Foto Fuck Vrijdag

Van ReteWiki
(Doorverwezen vanaf FotoFuckVrijdag)
Ga naar: navigatie, zoek
Fotofuckvrijdags.gif

De Foto Fuck Vrijdag (FFV) is een wekelijks terugkerend element op Retecool en altijd goed voor een lach op de vroege vrijdagochtend. Hoewel de lach gestoeld is op een - met bijvoorbeeld Photoshop, Gimp, Paint Shop Pro, of als je je echt niet lekker voelt, met MS Paint van Microsoft - bewerkte foto, zijn ook geanimeerde afbeeldingen (Gifs) dikwijls succesvol in de Reeting. Het was aanvankelijk altijd de bedoeling dat je in je 'fuck' de bekende FFV-zegels gebruikte.

Inhoud

Herkomst

Op 17 Augustus 2007 vierde Retecool het 5 jaar jubileum van de FFV. Dat geeft ons direct een inkijkje in de herkomst:

Hoera! Hoera! 5 jaar FFV. Jammer dat het lekkerbelangrijk.com archief er niet meer is (online dan). Ik ben begonnen met "fotofucken" op Something Awful en toen een van mijn creaties daar de frontpage haalde ("Breaking News") hebben we het idee overgenomen. Aanvankelijk stond Foto Fuck Vrijdag op zowel Lekkerbelangrijk.com als Retecool. Na het verscheiden van de eerste is FFV op retecool doorgegaan als "Reet en LB's Foto Fuck Vrijdag". Het "Breaking News" topic staat helaas niet meer in het verder heersende archief van SA. Zie ook hier - LB in de comments

Edet kopieerde later het concept onder de naam 'feauteaufuck', stopte er in 2007 mee en kwam later nog met incidentele edities. Eind jaren '10 werd er steeds minder gefotofuckt, al probeerde ThE_ED het topic nog te doen herleven.

Onderwerp en Concept

Het onderwerp en concept voor de FFV bepaalt uiteindelijk Reet, echter veel suggesties, discussie en overleg vinden vooraf plaats in het FFV Onderwerp topic in het forum. Als de FFV onderwerp aankondiging eenmaal is gemaakt staat het onderwerp vast. Meestal gebeurt dit in de laatste 12 uur voor de start.

Het FFV concept wisselt steeds. Soms is het een 'vrije opdracht', met of zonder een basis-foto FFV, deze basis-foto is een zelfde foto die door iedereen anders wordt bewerkt. FFV 130, met de JAAC basisfoto is hier een mooi voorbeeld van. In plaats van een foto kan ook een web-adres worden gebruikt. Dit webadres is dan een website zoals bijvoorbeeld bij de Donners TBS'er circusposters FFV, FFV 147 of zelfs slechts een opendir als bij de Opendir FFV, FFV 41. Met de tekst-ballonnetjes FFV, zoals FFV 63, veranderen alle FF's in Stripverhaal foto's. Een desing website FFV , zoals FFV 138, vereist eerst het bouwen van een uber-lutser website. Overigens staan een volledig ge-animeerde FFV, een opdracht FFV en andere ideeen uit het IBFF klaar om beproefd te worden...

Onderbreking

Op 17 november 2006 werd de FFV reeks onderbroken. Blues is bezig om een super slick reeting systeem voor Foto Fuck Vrijdag in elkaar te kloppen, dus slaan we een weekje over (voor het eerst). Maar niet zonder reden. Namelijk de enige echte Alternatieve Stemwijzer gepresenteerd door uw Retecool: Lijst tekken 2006.

Winnen

De Reeting

De winnaar van iedere wekelijkse editie werd tot 7 oktober 2005 bepaald door het reeten van de inzendingen, de controversieele reeting, waarna de winnaar in de FFV uitslag bekend wordt gemaakt en de winnaar een geweldige prijs in ontvangst mag nemen, alsmede eeuwige roem.

Naast de winnaar werd ook tot begin 2006 'de meest compulsieve reeter' bekend gemaakt, Judith voerde die lijst vaak aan.

Op Retecool 8.0 is de reeting inmiddels weer terug.

De Jury

In de periode van 8 oktober 2005 tot 24 november 2006 is er onder de redactieleden een uiterst bekwame en professionele jury samengesteld geweest die claimde niet omkoopbaar te zijn (hoewel, 24 flessen Moet & Chandon Imperial Brut deden wonderen). Deze Jury stelde de top drie samen (in dit geval de top 5) op basis van Skills en Humor. De nummer één kon dan nog steeds ooit een fris shirt uitkiezen bij Fresh Cotton.

Het wachten op shirts en het uitblijven van een mooi reeting icoontje bracht mensen tot wanhoop. Een spontane tegenactie was het gevolg; onduidelijkheid over het vervolgtraject na de uitslag deed reaguurders ertoe besluiten eens "terug" te pissen op Retecool.

Bij de terugkeer van het FFV stemming werd de invloed teruggedraaid tot toeschouwers.

De Uitslag

Gedurende 2006 [met name de zomer] publiceerde Reet de uitslagen pas na een lange tijd in een lange opsomming van FF's en winnaars. De winnaars konden toen nog steeds ooit een fijn shirt uitkiezen. Winnaars hebben ook vaak gelijk.

Tumult

Dat de FFV niet altijd onopgemerkt voorbijgaat aan de Talpa's en Bruna's van deze wereld wisten we al. Naast deze mediamagnaten weten echter ook moslims en griekse restaurants reet te vinden om hun beklag te doen.

FFV Tijdslijn

De onderwerpen, tot en met 2008, van jong naar oud. Vanaf FFV 57 geeft het getal tussen haakjes het aantal reacties aan (maar niet per se de hoeveelheid fotofucks) van die vrijdag. Daaronder staat de top-3 winnaars (soms de top-4 bij winst van reet himself).

2008

2007

Coupe-saloniki2.jpg
* 238 (23-03-2007) "Vervang de Saloniki Coupe Erotiek Coupe Erotiek"(32)
Levendvoedsel.jpg
* 227 (05-01-2007) "Geneeskrachtige Ende Levende Voedsel Producten"(28)

2006

De Reeting komt in aangepaste vorm weer terug.

2005

Chris.jpg

(Deze editie werd teruggefloten door de juridische afdeling van Talpa)

2004

De IBFF doet zijn intrede: de eerste IBFF start op 16 mei 2004.

Agaponis introduceert een (tijdelijk) nieuw fenomeen: de animated fuck. De commenticons wordt officieel ontketend op 12 april 2004.

Prijzen en de Reeting worden geïntroduceerd. Blues start de eerste FFV Onderwerp thread op het FFV Forum.

2003

Reet start het Retecool Forum. 14 december volgt de eerste post op het FFV Forum, door muis.

2002

Zie ook

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen