Blogbal

Van ReteWiki
Ga naar: navigatie, zoek

Een Blogbal is een blogger die VVD-lid is. Tevens een incrowd twitter feestje voor bloggers waar tal van blogs langs komen om te kijken naar dansende paarden op stelten.

Bbal.jpg

Inhoud

Organisatie

Het blogbal is tijdens het boekenbal, voor bloggers, met arty-farty dingen en dus niet primair biergericht. Daaruit valt de afwezigheid van een deel van de bekende blogosphere te verklaren die zich nog wel bij de Dutch Bloggies liet zien.

Geschiedenis

De locatie varieert, en eindigde in 2016 in De nieuw Anita in Amsterdam. Elk jaar schreef blogger 'Oud Zeikwijf' trouw veel Nederlandse bloggers aan om deze uit te nodigen voor een avond met ontmoetingen, discussie, muziek en soms andere performances. Zij kondigde aan na 2016 de organisatie niet meer op zich te nemen. Er waren geen prijzen, wel een 'blogparel' en in 2015 pakte de organisatie groter uit met een verkiezing van de 'Blogger des vaderlands'. Dat werd in 2016 al weer teruggeschaald, met een -naar eigen zeggen- low key uitvoering.

Geruchten gaan dat in 2017 het blogbal toch weer terugkomt. Er is een kek logo en de oude website roept dat Retecool het gaat doen. Dat gaat dus zwaar stenen.

2011

Het eerste Blogbal. Met optredens van ondermeer Bob de Duitser en Dause von Kippfest.

Locatie: De Balie

2012

Mét kaartverkoop. "Synchroon met het Boekenbal". Met optredens van ondermeer Bob de Duitser. *BLOGGERS OPGELET! DOE EEN NAAMTAG OP JE TRUI ZODAT IEDEREEN WEET WIE JE BENT!*, enigszins lutsend, dus.

Locatie: De Balie

2013

Er kwamen voordrachten en een nieuwe locatie. Optredens van ondermeer DJ Puchrocker en Chinup. Verder spraken Jeroen Mirck, Jeroen Mirck, Berend Quest, Alfredex van de Rebellenklup, Sheriff Janzzen, Luisa Batista Samora, Andrei Vreeling (blogger op 2 jeugdsites) en Karin Spaink. Bas Taart vertelde ook wat.

Locatie: Op de Valreep (een Kraakpand)

2014

Een 'blogbattle' met verschillende bloggers waaronder weer Jeroen Mirck. Er was ook een Blogbeker en optredens van ondermeer Dause von Kippfest.

Locatie: Arti et Amicitiae

2015

De meest 'serieuze' editie, met een opening door Hedy d'Ancona. Entree via een storting op rekening, optredens van ondermeer Jasper Bartlem, violist Kristof, Tycho Tax en Pietro Marchesi.

Locatie: Arti et Amicitiae (Sociëteit)

Blogger des Vaderlands

Blogger des Vaderlands werd in 2015 ene Ton van Eck. Runners up waren: Max Molovich, Bas Taart, Jeroen Mirck en Luuk Koelman.

2016

Laatste editie die door blogster 'Oud Zeikwijf' zou worden georganiseerd. Muziek van oa. dj-duo Lu-Shawn en Teacher Dvers.

Locatie: De Nieuwe Anita

Zie ook

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen