W00t

Van ReteWiki
Ga naar: navigatie, zoek

w00t? Dat zul je niet snel zien op Retecool. Het vermaarde Blues-filter maakt daar namelijk vanzelf "Ik geef het toe, ik ben een omgebouwde/bizarre/absurde BReeZaH-SNoL/kontkorst/reaguursel/distributie-eigenaar" van. Er wordt op retecool zo vlot gereageerd, dat sommige nieuwelingen er een sport in zien om de andere reaguurders voor te zijn. Tijd om het topic te lezen hebben ze niet, dus komen ze niet verder dan "w00t"!

Wooter.gif

Veel w00t-fipo'ers staan vreemd op hun neus te kijken als hun irritante actie dit onverwachte gevolg heeft. Het Blues-filter werkte beter dan het commenticon.

Anno 2005 is W00t het derde meest populaire woord dat niet in het woordenboek staat.

Oorsprong

Niet alle kreten zijn op Retecool uitgevonden natuurlijk: w00t komt uit de hacker-wereld, wanneer een hacker het root-password had gekraakt en was ingelogd, was er een spontane uitspraak die w00t luidde. (zoek met google naar "origin of w00t" en je zult een boel antwoorden vinden). Een andere variatie is dat het komt van de oude Dungeons en Dragons term "Wow, Loot!".

Echter, volgens de grafiek bij Plasticbag is de schrijfwijze "whoot" de allereerste vorm, sinds 1993. En dat komt dan weer mooi overeen met een nummer van 95 South Whoot, there it is. W00t, there it is, zou ik zeggen.

W00t.gif

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen