Trots op Nederland

Van ReteWiki
Ga naar: navigatie, zoek

Trots op Nederland (Eerst TON, later TROTS en TROTS op NL) was de partij van oud VVD-kopstuk Rita Verdonk, nadat zij de strijd om het lijsttrekkerschap van de VVD verloor. Zij presenteerden zich met een schildje en Rita, letterlijk, als roerganger. Retecool dook op het nieuwe initiatief met een Foto Fuck Vrijdag aflevering. De eerste grote strop voor de partij was al de partijpresentatie, een anonieme geldschieter beloofde € 135.000 voor gratis toegangskaarten voor deze presentatie, geld dat er uiteraard nooit kwam.

De Rita-wiki

Rita Verdonk begon ook een wiki, zodat Nederlanders zouden kunnen meedenken met haar partij. Een wiki is echter helegaar niet om discussies te voeren! Een gevalletje van 'aardig idee verkeerde methode'.

Nog high op de Foto Fuck Vrijdag van het jaar ervoor en de berichtgeving over de nieuwe partij droegen verschillende internetters vlot bij aan de wiki die in 2008 werd gelanceerd. Zij waren niet de enige mild-kritische mens, ook Trouw plaatste kanttekeningen bij het gebruik van een wiki voor dit doel.

Niet lang daarna had TROTS dan ook standpunten als "Nederland direct uit de NOVA" en het verplicht stellen van het eten van Spinazie. "Tegengeluiden zijn welkom, maar het was uitsluitend onzin: scheldpartijen, gore foto’s", wij lazen echter vooral de ‘themasuggesties’ voor de partij: gratis aambeienzalf, sjoelen als Olympische sport, het publiek toegankelijk maken van nieuwslezeres Sacha de Boer en aardappeleten als verplicht onderdeel van inburgeringscursussen. Webwereld maakte gewag van standpunten over de economie en emigratie: "Daarnaast moet Hans Klok de Nederlandse identiteit worden ontnomen vanwege zijn optredens in Las Vegas en voor de staatsschuld geldt: "Altijd van je af lossen!"".

Riet Haverdonk

Kranten als Metro en NRC pikten het 'wikivandalisme' op. Het gerucht gaat dat verschillende reaguurders van Retecool en het Het_niet_nader_te_noemen_blog achter de actie zaten, wij weten ook niet waarom. Ene 'Riet Haverdonk' was een veelgeziene gast rondom de online discussies.

Zie ook

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen