Schubbekutjeveen

Van ReteWiki
Ga naar: navigatie, zoek

In tegenstelling tot de algemene topografische opvattingen bestond Schubbekutjeveen daadwerkelijk in de 18 eeuw. Schubbekutjeveen, ooit een rustige vissersstad in de Zuiderzee, werd niet al te lang na de oprichting door St. Hubertus de Rooie onbemerkt geannexeerd door de toendertijd beruchte zuiderzee-piraten.

Piraten

Schubbekutjeveen diende een paar decenia lang als uitvalbasis voor de Zuiderzee-piraten totdat het eiland aan het einde van de achttiende eeuw door het overgewicht van schatten, zwaarlijvigheid en de toenemende piratenbevolking in het geheel met man en muis onder water verdween. Als voetnoot dient nog vermeld te worden dat op het moment van het zinken van Schubbekutjeveen alle schepen in onderhoud waren waardoor de piraten niet in staat waren om het eiland op tijd te verlaten, hetgeen een einde van de dominatie van de zuiderzee-piraten inluidde.

Tante Ans & ome Wim wonen ook in Schubbekutjeveen.

De naam Schubbekutjeveen wordt in plat Drents ook wel verbasterd tot Schubbekutteveen en in het Fries tot het schier onleesbare Schubbekuttefean. Tevens heeft Schubbekutteveen een eigen treinstation.

Schubbekutjeveen in de 18e eeuw

Schubbekutjeveen in de 18e eeuw

Heden

Hede ten dage vindt er vanalles plaats, in Schubbekutteveen. Onder andere een TEDx event.

Schubbekutteveen.jpg

Zie ook:

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen