Nedstat

Van ReteWiki
Ga naar: navigatie, zoek
Boycotnedstat2.gif

Tellertje dat tof probeert te doen. En denkt te zijn. Recent voorbeeldje. Nedstat was een bedrijf dat tellers verzorgde voor websites. Door overname heet Nedstat nu Webstats 4U, oh nee, het is alweer Adpepper. De laatste die er dan waarschijnlijk een heel andere invulling aan gaat geven (denk " Demografisch Onderzoek). Netstat basic, het lekker gratis telletje, schittert dan ook door afwezigheid tegenwoordig, maar wie wilde het sowieso nog gebruiken?

Statistiekgereedschap

Nedstat.gif

Volgens Nussler is Nedstat Basic "het meest gebruikte gratis statistiekengereedschap ter wereld en waarschijnlijk ook het meest gerespecteerde".

De gratis versie van Nedstat werd veelvuldig gebruikt. Toch kiezen goedlopende sites naast een boycotje standaard voor toffere sites, waarschijnlijk is het met chantage opleggen van nog toffere duurdere versie de wereldvreemde reden? Ook het deleten van tellers zonder melden beheerders creeert fans. Ja respect adpeppert anders Martijn_Bevelander er wel in met Porno Pop-ups en Spyware. Ondergang van de Teller lijkt steeds minder lang meer te duren.

Acties

Nedstatupdate.jpg

De Nedstat teller kon ook nog eens de statistieken van Retecool niet bijhouden en werd hierna door Retecool geboycot. GeenStijl schreef er over: "Nedstat heeft daarom een aantal landwachters gerekruteerd, die de hele dag niets anders doen dan weblogs af struinen om te zien of zij wel voor ieder nieuw postje een nieuwe teller aanmaken. Zeg maar de parkeer- en snelheidscontroleurs op de digitale snelweg. En dus zijn Neerlands populairste logs Retecool, VolkomenKut en GeenStijl het slachtoffer van de bezuinigingen. Bovengenoemde weblogs hebben daarom besloten de Nepstat-lijst te laten voor wat het is".

De popups, na de naamwijziging naar Webstats4u, die zonder waarschuwing ineens op alle aangesloten sites verschenen werden de statistiekboer ook niet in dank afgenomen.

Nedstats acties werden ingegeven door het feit dat een gratis teller alleen maar geld kost, aan dataverkeer, en er daarom een betaalde teller zou moeten komen. Nedstat verkeert namelijk in doodsnood, de hoogste tijd uit te kijken naar een nieuwe tellerboer. "De tiefus voor Nedstat. Nepstat zuigt bigtime en wij zullen er dan ook alles aan doen Nepstat dat laatste duwtje richting de financiële afgrond te geven. Onder het motto: 'United we are strong' roepen wij dan ook iedereen op Nepstat met onmiddellijke ingang te boycotten".

Zie ook

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen