De Grote Augustus 2008 Hack

Van ReteWiki
Ga naar: navigatie, zoek

Tussen vrijdagavond 22 augustus en maandagochtend 25 augustus 2008 waren De Retekoels ineens onbereikbaar. Gehacked, zo zegt men. Bij het opvragen van de URL http://retecool.com komt uw browser terug met de mededeling:

Sorry
door een technisch probleempje zijn we er eventjes uit.. we zijn zo weer bij u terug..

Onzin natuurlijk. Ze zijn helegaar niet zo bij ons terug. Dit duurt namelijk al meer dan 48 (ACHT EN VEERTIG!!one!1!) uur. De internets zijn een koude en kille plaats zonder de warmte van de Retekoels.

Gehackt

Gehakt.gif

Op de hoofdpagina van de Retewiki's staat de volgende tekst:

O HAI
Retecool is gehackt. Als gevolg daarvan ontbreken er nu essentiële bestanden, die niet zomaar uit een backup terug te plaatsen zijn. Ondertussen wordt er nog veel gesloopt via een Turks IP-adres. Supervervelend, maar er wordt aan gewerkt.

De meestgehoorde verklaringen voor deze langdurige outage zijn doorspekt met woorden als: code injection, exploit, img map weg, turks ip enzovoorts. Dat klinkt allemaal niet zo best. Maar ondertussen weet een ingewijde in de wereld van de Retekoels, iemand die heel dicht op het vuur zit, het volgende te melden: "De map met de reten is weg, en retecool KAN niet zonder reten. Dat is de oorzaak!" Om er direct aan toe te voegen dat deze informatie niet uit zijn/haar mond is gekomen.

Er zouden redactieleden zijn die zich beraden over hun toekomst. Loggen bij -edet- of bij Sargasso?

25/08/08 00:34 CRT UPDATE

Het vermoeden bestaat dat het een gerichte actie tegen de mooie, goedgevormde bibsen bekend van de Reet van de dag was.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen