Veertien euro

Van ReteWiki
(Doorverwezen vanaf 14 euro)
Ga naar: navigatie, zoek
14euro7nq.jpg

VEERTIEN EURO?! Dat is bijna éénendertig gulden, voor de terugrekenaars. En wat haal je daar tegenwoordig voor? Nou, 2 frietjes, 2 frikadellen en 1 flesje cola op Schiphol bijvoorbeeld. "Veertien Euro??!!" Kwam voort uit een forumtopic (hier het originele topic van 25 april 2005) waarin Pie zijn frustratie uitte over de prijzen op het vliegveld. Voor 14 Euro kun je overigens ook je fietsrem laten repareren op het station van Groningen, om maar eens een dwarsstraat te noemen.

Anno 2023 is Edet ook eindelijk om.

Universele theorie

Het vermoeden bestaat tevens dat atomen uit 14 ruimteschepen bestaan. In 2012 kost een koffie, een thee en 2 broodjes op het vliegveld het magische bedrag van 14 (veertien) Euro, op 14 Maart, dat is Pie-dag. MIND = BLOWN

Sinds Pie's bezoek aan Schiphol zien Reaguurder en Reagluurder overal het getal 14 terug. (Dat heet het Baader-Meinhof Fenomeen.) Daarom vraagt menig reaguurder regelmatig retorisch "Hoeveel?".

Bewijs

Op 5 maart 2019 won Ajax, vroeger de thuisbasis van Cruijff (shirt-nummer 14) met 1-4 de 14e wedstrijd die ze ooit speelden tegen Real Madrid. De grootste Europese thuisnederlaag ooit.

14minuten.jpg

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen