Olaf

Van ReteWiki
Versie door Behanger (Overleg | bijdragen) op 6 mrt 2019 om 20:08

(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoek
Redactie
Olaf
Empty redactiet.jpg
AKA
Geboren ja
Overleden
Functie
Functie Internet TV documentairemaker
Eigen Homepage
Meer info

Volgens sommigen betiteld als *kuch* linkdump heerser.

Heeft een teringhekel aan MSN en kan derhalve niet of nauwelijks online ter verantwoording worden geroepen, maar volgens Maurice de Hond weigert 97% van de betrokkenen sowieso direct contact. Allereerste reactie op Retecool: de Chris Hottentot Fotofuck, en na anderhalf jaar liefdevol in dienst genomen (onbegrip steende kei hard in 2004). Hij is sinds dit artikel op de frontpage ook Retecool's eerste Internet TV documentairemaker.

"Hoe heet je echt?" was een veelgehoorde vraag als je Retecoolers in het echte leven tegenkwam. Maar Olaf heette dus echt Olaf.

Olaf was journalist, ondermeer bij RTV-Noord-Holland en tech-tijdschrijften. Hij reed bijvoorbeeld met vrienden het land door met een berg GPS-apparaatjes, een noviteit, om te testen hoe ze werkten. Daarnaast had hij een liefde voor mensen waar anderen een beetje op neerkeken. Retecool kon aardig pesten, maar Olaf zocht deze mensen zelf op, en maakte daar documentaire filmpjes over. Zijn serie over mensen die leven als look-a-like van Nederlandse zangers is bij SBS6 TV geweest. Olaf ging mee naar hun optredens, soms wel twee op een avond. Deze mensen staan soms vaker op de planken dan het origineel. Ook Harry Weggelaar is door hem geportretteerd, waarbij Olaf hem en zijn atoomtheorie in zijn waarde liet. Maar daarnaast had hij een grondige hekel aan New Age kwakzalverij. Die mensen moesten het dus wel hard ontgelden op Retecool. En terecht.

Olaf had een wonderlijk soort humor. Hij maakte niet echt grappen, maar om hem heen ontstonden steevast de meest absurde situaties. U had erbij geweest moeten zijn om het te geloven. We hebben wat afgelachen. Met vrienden kocht hij grond in Mozambique in Afrika. Maar toen hij met koninginnedag niet mee kwam feesten, kregen vrienden argwaan. Hij bleek thuis te zijn overleden.

Olaf had een grafhekel aan familiebijeenkomsten, en kneep er dan vaak tussenuit. Zodoende kwam hij ook niet opdagen op zijn eigen crematie, met dank aan Yarden, die waren vergeten om de kist mee te nemen naar de dienst. Het werd zo een passende crematie, waarbij Olaf's gelukzalige gezicht tijdens een sky-dive-selfiefilmpje bij ons op het netvlies werd gebrand. Hij is veel te vroeg gegaan en wordt nog node gemist.

R.I.P.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen