Lifelogger

Van ReteWiki
(Doorverwezen vanaf Lifelog)
Ga naar: navigatie, zoek
Lifelogger
Awhore.jpg
AKA "merel"
Geboren {{{geboren}}}
Overleden {{{overleden}}}
Bekend van {{{bekend}}}
Webzijdes
Homepage {{{link}}}
Meer {{{info}}}

Lifelogger, of beter; lijflogger: een in het echte leven meestal volledig mislukte lelijkerd, meestal vrouw, die haar problemen zonder enige vorm van schaamte de wereld in emmert. Onderwerpen op een lifelog zijn vaak: het eten van vanavond, een droom die ik vannacht had, nieuwe schoenen of een beschrijving van een andere lifeloggerd (en niet te vergeten: de ervaringen aan de kassa bij de plaatselijke buurtsuper). Eigenlijk komt het altijd neer op de levensvragen; "Wie ben ik? Wat doe ik hier? Waar is mijn roddelflop?", zonder daar echt antwoord op te geven.

Niet te verwarren met het fenomeen liveblog.

Wikientry Commentaar

Deze entry maakt soms nogal wat los in de lijfloggelederen. Het vermoeden bestaat dat rivaliserende logs elkaar hier linken om de ander eens te kijk te zetten. Hoe dan ook, stof tot weer nieuwe logs waarin "Retecool" de gebeten hond is geeft het vaak, bijvoorbeeld bij de volgende logs:

 • Janosh Cuentos Janosh heeft niet zo veel op met Retecool en deze wiki-entry in het bijzonder. Daarintegen weer wel met Pasula (zie hierboven) wiens eer hij trachtte te verdedigen op zijn weblog. Hetgeen weer leidde tot posts van Pie en Reet, welke en passant 'ontmaskerd' werd middels een staaltje retro onderzoek dat zijn weerga niet kende.
 • Josefini Obesitas-patiënte met alcohol probleem en verwaarloosde dochter. Ze deed haar eigen bijdrage aan deze wiki, maar wilde die niet zelf plaatsen. Dan niet heh.

Meest vreselijke lijfloggers

 • truffeltje123 Eindeloos gezeur over hoe slecht het wel niet gesteld is in Nederland met de zorg en dergelijke. SP gebabbel van de hoogste plank.
 • 3lammetjes Solliciteerde op 28 december 2006 op een ereplaats op de site van Reet. Zwaar gristelijke moeder, Inge genaamd, van 3 kleine meisjes op wie ze al haar eigen frustraties projecteert. Krijgt huilbuien vanwege het huishouden. Vermoedelijk een zorgelijk laag IQ. Emotioneel duidelijk uitermate labiel. Geeft in het openbaar toe eigenlijk niet veel om handen te hebben dan alleen het internet. Lijdt aan hallucinaties: iedereen die ze niet kent, is automatisch gelinkt aan Reet. Gooit IP-adressen van draadloze netwerkjes of door anderen 'even gebruikte' IP's op het log en denkt daarmee Retecool te kunnen dwarsbomen. Is van mening dat Reet geen leven heeft. Maar wie zat er ook alweer, ondanks drie koters, de hele dag achter de computer? Voer voor psychiater; heeft volgens ingewijden ook al een glansrijke psychiatrische carrière achter de rug. linkje
  • Alter ego van Inge alias 3Lammetjes Aangemaakt op 28 december 2006 naar aanleiding van de bevindingen van Reet. Reet voelt zich gevleid!
  • Inge is terug onder de van zelfkennis getuigende naam Hopeloosgeval.
  • Naar aanleiding van deze wiki is Inge gestopt, meldt miss punt.nl: "Het einde van drie lammetjes was er ineens vandaag: Ik ben opgelucht dat ik die drie lammetjes eraf gegooid heb. Die meiden zijn geweldig en hebben een moeder nodig die zich niet druk maakt over wat iemand anders over haar denkt. Ik heb mezelf horen mopperen tegen de meiden als ik achter de pc zat en dat is het niet waard. Ook blijf ik gezellig bij jullie meekijken. Ik zal waarschijnlijk onder mijn initialen dan reageren(IK) dan weten jullie in elk geval dat ik het ben. PS: Ik had mijn vriendin vanavond nog even aan de telefoon(DIC)en we hebben samen nog even flink gelachen om alle reacties van dat laatste logje, dat was een leuk eind. Lief van Desirée trouwens dat ze me succes wenst. Bedankt Desirée, voor alle humor van vandaag dat was echt te gek!"


 • 10e (copy pasten in de browserbalk)
 • yoshe
  • Is ook onderwerp van menig topic in het forum
   • Ze is ermee gekapt! Jaja! Voor sommige personen kan nu de vlag uit, voor mij niet. Dit is de meest trieste boodschap die ik ooit heb moeten overbrengen. Lieve lezers, bewaar de traan voor later. Wat ik nu ga vertellen is niet leuk om te lezen en beslist geen flauwe 1 aprilgrap. Ik ga jullie verlaten. Met veel pijn in mijn hart zijn deze zinnen geschreven. Nooit zal ik jullie vergeten. Ik mis jullie nu al... liefs, Yoshe
 • Pasula's life Saaie huismus, die verhaaltjes schrijft over saaie huisjetuintje-onderwerpen en allerlei eindeloze babbelpraatjes over andere webloggers. Duidelijk geen leven buiten haar weblog. Vindt zichzelf creatief. Stelt alleen prijs op bijdragen in de knuffel en complimentjessfeer. Tenenkrommend incrowd-sfeertje van suffe figuren op haar weblogje dus. Conclusie: hopeloos geval. Wat willen we hiermee zeggen? Niets, maar werd toch het vermelden waard door een discussie op de blog van Janosh Cuentos. (Zie verderop)
 • Vrouwtje Theelepel (Onduidelijk of deze site nu plat is/gaat.)
  • (inmiddels gekapt: "Internet is niet de plaats om allerlei persoonlijke zaken op neer te zetten, dus dat doe ik in het vervolg dan ook niet meer"
   • (om vervolgens na nog geen halve maand weer door te gaan!)
    • Marjol3in Verdergaand onder haar eigen naam, Marjolein Donks. Kan door eigen labiele geestestoestand niet voor eigen zoontje zorgen. Besteedt zeeen van tijd aan over het internet banjeren.
    • De Pest Vind zichzelf erg oneerlijk behandeld, maar maakt op het door haar gewraakte forum wel account nummer 3 (ofzo) aan.
 • E.C. Rider (Astrid) Astrid Hanssens (geb. 11 januari 1973) is een dame met diverse verzonnen levens die maar niet aan de man kan komen. Heeft een vaag baantje als zelfstandig vertaalster met fantastische klanten, tot en met Di-rect aan toe (moet je blij mee zijn). Verhaaltjes op het log doen vermoeden dat ze allemaal verzonnen zijn en ze schrijft waarschijnlijk gewoon vertalingen voor het buurtblad voor allochtonen in haar wijk (ergens in Duivendrecht). Op haar 'officiele website' Hanssens Text & Translation staat ook niet wie haar klanten zijn terwijl dat bij voorkeur wel wordt gedaan door andere vertalers. Boek uit portfolio is typisch verzinsel van Astrid. Vriendjes en vriendinnetjes werden vroeger alleen met een voorletter neergeplempt, sinds kort hebben ze volwaardige namen. Astrid staat graag in de belangstelling met familiedrama's (overleden zus, ruzie met broer). Schrijft voor een 'professioneel' schrijfster bijzonder slecht, maar verdient wel een complimentje voor haar pogingen om het toch nog een beetje goed te maken. Reactiekanon (zouden die vriendjes en vriendinnetje misschien dan toch niet bestaan, maar ik zie ze zelden of nooit?). Obsessie met vieze tattoos (gaat nu vast roepen dat er hier iemand jaloers is, zo zielig is ze nl.). Gaat onder meer onder nicknames E.C. Rider en Kosjka (Kosjka is onder meer haar bedreig-nick op muziekforums en de naam van haar kat, nu alleen haar dreig IP nog even, madame verzamelt namelijk IP-adresjes). Heet in het echt trouwens eigenlijk iets van Roos ofzo. Astrid is haar tweede naam. Geschat aantal persoonlijkheden: stuk of vijf. Heeft een bloedhekel aan oude dametjes. Uit zich over deze vrouwen ook heel respectloos getuige bijvoorbeeld deze link. Astrid denkt namelijk dat haar buurvrouw haar zo geweldig vindt dat het zelfs obsessieve vormen aanneemt. Dat mocht Astrid willen! Veel sterke verhalen, waaronder dit relaas. Deze versie is ook leuk. De waarheid? In de verste verte niet. Kortom: extreem veel lawaai om extreme onzekerheid te verbergen. Vermoedelijk meest wanhopige logger van Nederland, verdient namelijk ook uitgebreid een plekje in deze Hall of Fame. Andere trieste logs van Astrid:
  • De Amsterdam Arena zuigt Mevrouw was niet tevreden over een concert van U2. UPDATE: log is leeggehaald.
  • Vaag log waarin madame wil laten zien hoe 'proficient' haar Engels is Heeft duidelijk geen Certificate of Proficiency in English of andere relevante vertaalopleiding, al beweert madame dat ze in Maastricht heeft gestudeerd. Viel ook al snel door de mand, waardoor dit log al een tijd niet meer is bijgehouden. UPDATE: log is eveneens leeggehaald, wat niet al te verbazingwekkend is gezien haar uitermate betreurenswaardige slechte beheersing van de Engelse taal.
  • Musician.nl Van deze pagina is onze Astrid de eigenaresse! Ik heb helaas geen bronverwijzing en de Whois-gegevens zijn ook lekker vaag, maar mocht je lid zijn en één of andere psycho op het forum aantreffen...je bent gewaarschuwd! Ze zit er onder meer onder de naam Koskja!Madame heeft nu ook een eigen pagina.

Bron van dit stukje: nou, ik ben bijna de buurman...kuch... Lekker is anders!

 • Bullets Noemt zichzelf zangeres: help!.
 • Woordflits, weblog van Marjon onder de schuilnaam Rosalie Marjon is een volledig op zichzelf gerichte dikke veertigster, die het omvallen van een kopje uitvergroot tot een grote gebeurtenis. Flipt bij het minste geringste commentaar. Maar Marjon noemt zichzelf intussen wel 'prettig gestoord', wel vaker het geval bij dit soort grijze, middelmatige muisjes.... lees haar gedichtjes en slechte verhalen: die zijn hilarisch.
  • Heeft diverse trieste weblogs opgestart. Zoals een website waarop suffe dozen boeken recenseren. Meestal gaat het om pulp-boeken met slechte titels als 'de man die glimlachte'. Uitgelezen
  • Verder een website over 'niet sporen', lekker gek zijn.

ikspoorniet

 • (vult u maar aan, graag wel relevant voor RC.)

Naschrift

Er is maar een waarheid en dat is de enige waarheid en dat is de waarheid van Retecool! Dat dit soms pijn doet is heel natuurlijk en het is dan ook goed dat mensen dit dan ook af en toe durven te uiten. Gelukkig maar, anders krop je het ook allemaal zo op. Dus lekker lifeloggen die frustraties! Liefst met IPAdressen erbij, dat zal ze leren!

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen