Uitgeverij Groenendaal

Van ReteWiki
(Doorverwezen vanaf Groenendaal)
Ga naar: navigatie, zoek

Maandenlang werden we geteisterd door Spam van tekstbureau.org. Het was vrijwel niet te achterhalen welke lutsers hierachter zaten. Vrijwel niet, dus wel! Met behulp van onder andere Geenstijl en Spamvrij zijn we achter de identiteit van tekstbureau.org gekomen: Uitgeverij Groenendaal te Hilversum.

Spampraktijken

Uiteraard ontkende Groenendaal ten stelligste er ook maar iets mee te maken te hebben, maar inmiddels zijn deze faalhazen veroordeeld tot een boete van 25.000 euro wegens spampraktijken.

Groenendaal doet de bewijzen waar "het duistere clubje" Retecool mee op de proppen komt af als vage vermoedens. Uiteraard vecht Groenendaal haar veroordeling nog steeds aan en heeft inmiddels zelfs bij de tweede kamer aan de bel getrokken. Ondanks de vage vermoedens en gebrekkig bewijs (volgens Groenendaal) is de spamstroom van tekstbureau.org wel gestopt vanaf het moment dat Retecool de feiten over Groenendaal heeft gepubliceerd.

Later bleek één van de door Groenendaal uitgevoerde spamruns minder ernstig te zijn dan in eerste instantie werd verondersteld. De boete van 25.000 Euro werd dan ook verlaagd met 5.000 Euro.

Zie ook:

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen