GeenStijl

Van ReteWiki
(Doorverwezen vanaf Geenstijl)
Ga naar: navigatie, zoek
Geenstijl.jpg

Politiek, enigszins populistisch getint, weblog waar feiten en fantasie door elkaar heen lopen, oftewel de fox news onder de blogs met veels te veel nietszeggende reaguurders. Wij lezen -edit-, de Roze buren, alleen bij de kapper. Noemt zichzelf 'ongefundeerd, tendentieus en nodeloos kwetsend'.

Inhoud

Nieuwe Grenzen

Eigenlijk een internet-laboratorium van de Telegraaf. Opgezet voor experimenten m.b.t. media demagogie, verkennen van de "nieuwe grenzen" in "de nieuwe media". Artikelen die niet in de "de Krant van Wakker Nederland" passen, passen wel op de website kwijt. Dit omdat aangaande het internet nog veel jurisprudentie ontbreekt (tekort schiet?). Later jatte -edit- onze bekende Fotofuck voor hun weblog, die overigens door Retecool weer gejat is van somethingawful.

Inmiddels heeft de Telegraaf Media Groep een belang van 40 (INSER FOUT het is 100 %) procent genomen in GS Media, waartoe onder meer Geenstijl.nl behoort. Hoeveel hiervoor betaald werd is onduidelijk (de genoemde bedragen zijn 1,9 mln en 2,6 mln euro).

De advertentieruimte bij GS werd eens gehuurd door de opvallende internet-verschijning Meki.

In het nieuws

GeenStijl heeft enkele spraakmakende stormen in een glas water op haar naam staan:

Uiteraard heeft Francisco van Jole zijn eigen waarheid hierover. Later noemde hij (of zijn website) GeenStijl en TPO als voorbeelden van "Trollensites".

Dumpert

Dumpert is een spinoff van Geenstijl en een soort linkdump voor filmpjes en plaatjes. The best thing since sliced bread, or just het Nederlandse Ebaumsworld? De hoeveelheid fimpjes zorgde voor een eigen online video-programma waarin de filmpjes besproken worden, 'Dumpertreeten'. In aantallen reeten krijgen de filmpjes een rating van presentators en gasten.

Autobahn

De Autosite van Newsmedia en op die manier ook een GS-spinoff.

Das Kapital

Liefkozend 'Daskap' de economiesite van Newsmedia en op die manier ook een GS-spinoff.

Geenpeil

De politieke spinoff van Geenstijl voerde succesvol actie voor een referendum maar haalde bij de kamerverkiezingen in 2017 dan weer 0 (nul) zetels.

Zie ook

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen