Seth Gaaikema

Van ReteWiki
Ga naar: navigatie, zoek
Gaaikema.jpg

Seth Gaaikema wordt in 1939 geboren in Uithuizen. Hij is vooral bekend als caberetier en tekstschrijver. In de woelige jaren '80 (en '70?) wordt hij bekend met zijn interpretatie van het politieke cabaret. Niet geheel onverdienstelijk, maar zijn stijl kenmerkt zich toch door de soms erg flauwe woordgrapjes welke de voorstellingen algauw een soort sleetsheid geven.

Seth

Gaaikeschaak.jpg

De naam Seth Gaaikema staat daarom nu vooral synoniem aan "flauw", een Seth Gaaikema Alert wordt op Retecool dan ook gegeven als iemand een dergelijke flauwe opmerking toch even denkt te moeten maken. Een dergelijke stijl van humor vind u heden ten dage nog maar al te vaak terug in de geschreven pers. Sla uw lokale gratis tabloidkrantje er maar op na en u vindt kreten als "Overleg NS en bonden ontspoord" (Of juist "weer op de rails".), "Duikersvereniging diep gezonken", "Eindejaarsfeest eindigt met knaller." en "Van Velzen wil nog groter worden". Ook nu.nl lijkt een Seth in dienst te hebben, maar op Retecool zelf waart hij soms ook rond. (Suriname, blank, whehehe, je weet toch?)

In het kader van de flauwe woordgrappen: Seth wordt ook wel "Get Saaikema" genoemd.

Alert Alert!

Hoe geeft men nu zo'n alert? Nou, eigenlijk heel simpel, waerde mede reaguurder! Men plaatse gewoon de zin "Seth Gaaikema Alert" voor men de "grap" gaat plaatsen. Variaties bestaan er echter; Zoals met veel uitspraken in een bepaalde toonzetting het geval is kan men de uitsprak(en) plaatsen tussen pseudo UBB-code tags ([] & [/]) of de uitspraak beindigen met een simpel pseudo-HTML </seth>, al dan niet met de "<"'s. De Seth is intussen zo ingeburgerd geraakt dat het eigenlijk een op zichzelf staand item is geworden op RC.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen